Όταν τα νερά τρέχουν ορμητικά από τις μασχάλες σου αναδίδοντας οσμές… απόκοσμες, τότε ξέρεις πως ήρθε η ώρα να απλώσεις κάτι από κει κάτω.

Το σώμα σου έχει δυο διαφορετικούς τύπους ιδρωτοποιών αδένων

  1. τους αποκρινείς (που υπάρχουν σε μέρη όπως η μασχάλη, η βουβωνική περιοχή και, παραδόξως, στις βλεφαρίδες) και
  2. τους ενδοκρινείς αδένες που υπάρχουν σε όλα τα άλλα μέρη και είναι μονίμως ενεργοί, καθώς η δουλειά τους είναι να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Αντίθετα, οι αποκρινείς αδένες αποκρίνονται ταχύτατα σε καταστάσεις συναισθηματικού στρες. Όπως για παράδειγμα όταν ανεβαίνει η αδρεναλίνη ή όταν κάνεις σεξ, όταν είσαι υπερβολικά πιεσμένος/η -στη δουλειά ή στην καθημερινή ζωή-.

Δυστυχώς, τα βακτήρια λατρεύουν τον λιπαρό, κολλώδη ιδρώτα που εκκρίνουν οι αποκρινείς αδένες και μαζί του, δημιουργούν ένα πολύ δυσάρεστο όξινο μείγμα…

Τα καλά νέα

Υπάρχει μια τεράστια αγορά αφοσιωμένη στο να καλύπτει οποιαδήποτε οσμή τέτοιου είδους. Είναι τα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά. Τα πρώτα, απλά καλύπτουν τις δυσάρεστες οσμές του ιδρώτα σου για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Τα δεύτερα, είναι φτιαγμένα για τη σκληρή δουλειά: να μην σε αφήνουν να ιδρώνεις. Ούτε στάλα.

Κλινικές μελέτες φορέων υγείας από όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιώσει ότι τα αντιιδρωτικά είναι απολύτως ασφαλή. Αυτό λοιπόν που πρέπει να σε ανησυχεί πραγματικά είναι αυτοί οι λεκέδες του ιδρώτα σου, η μουσκεμένη κάλτσα και η δυσάρεστη οσμή που μπορεί να αναδύεται από το σώμα σου.

Perspi-Guard Max Strength 50ml. Κάνε αυτό που πρέπει για τον έντονο ιδρώτα σου

Η παραγωγή του ιδρώτα έχει τεράστιες διαφορές από άτομο σε άτομο και από φύλο σε φύλο (οι άνδρες ιδρώνουν τέσσερις φορές περισσότερο από τις γυναίκες!). Ο τρόπος για να διαπιστώσεις αν ανήκεις στην κατηγορία των ανδρών με υψηλά επίπεδα εφίδρωσης είναι να ψάξεις για κιτρινωπούς λεκέδες τις μασχάλες των πουκαμίσων σου. Εάν υπάρχουν, τότε το αποσμητικό δεν κάνει! Χρειάζεσαι οπωσδήποτε το Perspi-Guard Max Strength.

Η καλύτερη ώρα να το απλώσεις είναι πριν πέσεις για ύπνο, τότε που οι μασχάλες σου είναι ήρεμες και στεγνές. Έτσι, η χημική διεργασία λαμβάνει χώρα μέσα από τους πόρους αδρανοποιώντας την παραγωγή ιδρώτα για μέχρι και 5 μέρες (αυτό δε σημαίνει πως σταματάς να κάνεις κάθε πρωί ένα καλό ντους)!