Οι περισσότεροι από εμάς έχουν υποφέρει από την εφίδρωση και την κακοσμία των ποδιών από καιρό σε καιρό. Για μερικούς ανθρώπους όμως τα ιδρωμένα πόδια είναι ένα επίμονο πρόβλημα το οποίο τους κάνει να νιώθουν άβολα.

Το πρόβλημα των ιδρωμένων ποδιών είναι γνωστό και ως υπερίδρωση ή υπερβολική εφίδρωση, το οποίο έχει να κάνει με το πως λειτουργούν οι ιδρωτοποιοί αδένες στα πόδια.

Τα πόδια έχουν 250 χιλιάδες ιδρωτοποιούς αδένες. Τείνουν να ιδρώνουν περισσότερο από άλλα μέρη του σώματος. Με καθημερινή φροντίδα και υγιεινή των ποδιών, όλο και λιγότεροι άνθρωποι θα υποφέρουν από την ενόχληση που μπορεί να προκαλέσουν τα ιδρωμένα πόδια.

Γιατί όμως τα πόδια ιδρώνουν περισσότερο από άλλα μέρη του σώματος;

Υπάρχουν περισσότεροι ιδρωτοποιοί αδένες στα πόδια ανά ίντσα παρά οπουδήποτε αλλού στο σώμα και η λειτουργία τους είναι να κρατούν ενυδατωμένο το δέρμα. Αυτό βοηθάει ώστε να παραμένει  εύκαμπτο. Οι αδένες εκκρίνουν ιδρώτα συνεχώς και όχι μόνο εξαιτίας της θερμοκρασίας ή της άσκησης.

Οι αδένες στις πατούσες και στις παλάμες επηρεάζονται από το συναίσθημα, γι’ αυτό και το ψυχολογικό ή το συναισθηματικό στρες  είναι μια συχνή αιτία υπερίδρωσης.

Τι μπορεί να προκαλέσει υπερίδρωση των ποδιών;

Η υπερίδρωση των ποδιών μπορεί να προκληθεί από στρες. Αυτό μπορεί να γίνει όταν τα πόδια βρίσκονται υπό πίεση ή είναι κουρασμένα. Ο ζεστός καιρός μπορεί να κάνει τα πράγματα… χειρότερα, παρόλο που τα ιδρωμένα πόδια είναι πρόβλημα τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να είναι, επίσης, και κληρονομικό.

Στις νεαρές ηλικίες, η υπερίδρωση πιθανώς να προκαλείται από  υπερ-ενεργούς ιδρωτοποιούς αδένες λόγω εναλλαγών στα επίπεδα ορμονών στο σώμα. Οι αδένες στις πατούσες και στις παλάμες επηρεάζονται από το συναίσθημα, γι’ αυτό και το ψυχολογικό ή το συναισθηματικό στρες  είναι μια συχνή αιτία υπερίδρωσης.

Τι ρόλο παίζουν τα παπούτσια στην υπερβολική εφίδρωση;

Η σωστή επιλογή υποδημάτων και καλτσών είναι απαραίτητη. Τα παπούτσια που έχουν σωστή εφαρμογή στο πόδι και είναι κατασκευασμένα από δέρμα το οποίο επιτρέπει στο πόδι να αναπνεύσει είναι η καλύτερη επιλογή.

Ο ιδρώτας απορροφάται από το υλικό των παπουτσιών. Για αυτόν το λόγο πρέπει να φοράτε διαφορετικό ζευγάρι κάθε μέρα, ώστε να αφήνετε το άλλο ζευγάρι να στεγνώσει και να αεριστεί προτού φορεθεί ξανά.

Η χρήση καλτσών από μαλλί ή βαμβάκι βοηθά στο να απορροφάται η υγρασία των ποδιών. Χρειάζεται να αλλάζετε τις κάλτσες σας τουλάχιστον καθημερινά ή πιο συχνά αν το πρόβλημα της υπερίδρωσης είναι μεγάλο.

Πώς αποφεύγω τον ιδρώτα και την κακοσμία;

Μα με το Perspi-Guard Spray φυσικά!

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί

  • στις μασχάλες,
  • στα χέρια,
  • στα πόδια,
  • στην πλάτη,
  • στην κοιλιά,
  • κάτω από το στήθος,
  • τους γλουτούς
  • την ηβική περιοχή.

Είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστεί, αλλά και η λιγότερο δαπανηρή και λιγότερο επεμβατική θεραπευτική διαθέσιμη επιλογή.

Κάνε πιο εύκολη τη ζωή σου!