Ένα από τα πιο συνηθισμένα και ενοχλητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η μυρωδιά του ιδρώτα που δεν λέει να φύγει από τα ρούχα.

Η υπεριδρωσία είναι μια ιατρική κατάσταση που επηρεάζει τον μηχανισμό εφίδρωσης των οργάνων προκαλώντας μια υπερβολική αντίδραση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος.  Άρα κατά συνέπεια υπερβολική εφίδρωση…

Επί του παρόντος, ο ιατρικός κλάδος δεν κατανοεί πλήρως τους λόγους ή τους παράγοντες που προκαλούν υπερδιέγερση που εμφανίζεται στους ασθενείς. Επηρεάζει περίπου το 4% του πληθυσμού. Κοινώς στην πραγματικότητα είναι πιο συνηθισμένη από ότι πιστεύουμε.

Εκτός αυτού του ποσοστού, πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από έλλειψη διάγνωσης, τείνουν να προσπαθούνε έντονα να κρύψουν την κατάστασή τους και όχι να την αντιμετωπίσουν.

Πρακτικά όμως τι μπορούμε να κάνουμε με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του ιδρώτα στα ρούχα;

Ιδού πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις.

Αρχικά δες τι μπορείς να κάνεις πριν από την πλύση. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά «γιατρικά» για την περίπτωση, είναι πριν το βάλεις στον κάδο να βουτήξεις το ρούχο σε μια λεκάνη όπου θα έχεις ρίξει αρκετό ξίδι.

Διαφορετικά μπορείς να τρίψεις επιτόπου το λεκέ με αραιωμένο με νερό-ξίδι ή χυμό λεμονιού. Μία άλλη πρόταση θέλει να αφήσεις όλο το βράδυ τα ρούχα να μουλιάσουν σε μια λεκάνη με νερό όπου έχεις διαλύσει προηγουμένως τρεις κουταλιές σούπας αλάτι.

Η συνέχεια μέσα στον κάδο.

Μετά την προεργασία, ρίξε τα ρούχα στο πλυντήριο, όπως κάνεις κάθε φορά, αλλά πρόσθεσε μαζί με το απορρυπαντικό και λίγη μαγειρική σόδα. Αν τα ρούχα είναι χρωματιστά,  καλύτερα να το αποφύγεις.

Το τελικό «χτύπημα»!

Γενικότερα, και πέραν του ιδρώτα, σημείο κλειδί για ρούχα καθαρά, μυρωδάτα και χωρίς μικρόβια είναι να μην μαζεύονται και διπλώνονται αν δεν έχουν στεγνώσει τελείως. Ή πολύ απλά μπορείς να βάλεις στη ζωή σου το αντιιδρωτικό PerspiGuard Spray.

Το PerspiGuard Spray μπορεί να χρησιμοποιηθεί

  • στις μασχάλες,
  • στα χέρια,
  • στα πόδια,
  • στην πλάτη,
  • στην κοιλιά,
  • κάτω από το στήθος,
  • τους γλουτούς
  • την ηβική περιοχή.

Είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστεί, αλλά και η λιγότερο δαπανηρή και λιγότερο επεμβατική θεραπευτική διαθέσιμη επιλογή.

Κάνε πιο εύκολη τη ζωή σου!