Είναι ωραίο η παρουσία μας να συνοδεύεται από μια ευχάριστη και φρέσκια μυρωδιά. Εκτός από το άρωμα που βάζουμε στο δέρμα μας, υπάρχουν αρκετοί άλλοι τρόπο για να μυρίζουμε πάντα ωραία, σε κάθε ώρα της ημέρας, όπου και αν βρισκόμαστε.

Κάθε φορά που μπαίνεις σε ένα χώρο ή πλησιάζεις κάποιον άλλο άνθρωπο, η μυρωδιά του αρώματός σου συνδυασμένη με εκείνη του σώματός σου λειτουγεί ως οσφρητικό αποτύπωμα. Αυτή η μυρωδιά σε χαρακτηρίζει και σε κατατάσσει αυτόματα σε κάποια από τις κατηγορίες που όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Με δυο λόγια; Είναι η φυσική σου «υπογραφή».

 

Βήμα πρώτο.

Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα χλιαρό ντους. Όλες οι μυρωδιές που απελευθερώθηκαν το βράδυ από τους πόρους του δέρματος σου θα εξαφανιστούν. Μην ξεχάσεις να σκουπίσεις το σώμα σου πολύ καλά καθώς τυχόν υγρασία που μπορεί να μείνει, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων, οι οποίοι με τη σειρά τους ευθύνονται για την κακοσμία.

 

Βήμα δεύτερο.

Το σωστό αντι-ιδρωτικό! Ο κόσμος εξελίσσεται, οι απαιτήσεις της καθημερινότητας αυξάνονται και η νέα τάση είναι το Perspi-Guard Max Strength. Γιατί να συμβιβάζεσαι με ένα απλό αποσμητικό ενώ με μια μόνο χρήση μπορείς να σταματήσεις την εφίδρωση και την κακοσμία για μέχρι και 5 μέρες;

Είναι κατάλληλο για τις μασχάλες, τα πόδια, την πλάτη, την κοιλιά, κάτω από το στήθος αλλά και τις παλάμες. Δεν περιέχει άρωμα, γεγονός που σου επιτρέπει να μυρίζεις μόνο το άρωμα σου και όχι να το καλύπτει. Δεν αφήνει λεκέδες στα ρούχα, οπότε ξεχνάς τα αντιαισθητικά σημάδια του αποσμητικού.

Είναι απαλό με το δέρμα και κατάλληλο για όλους και η εφαρμογή του είναι πολύ εύκολη. Ανακινήστε το καλά και ψεκάστε στην περιοχή που θέλετε το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο, σε καθαρό, στεγνό δέρμα. Τόσο απλά!

Βήμα τρίτο.

Το layering! Το layering αρωμάτων είναι ο καλύτερος τρόπος να προσδώσουμε βάθος σε ένα άρωμα, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι θα μείνει για πολύ καιρό στο δέρμα. Συγκεκριμένα, όταν δύο νότες αρωμάτων συνδυάζονται, υπογραμμίζουν το ένα τα διαφορετικά στοιχεία του άλλου. Αυτό ακούγεται – και είναι – τέλειο για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δικές τους ικανότητες στην μίξη και να χαρίσουν μια πιο προσωπική, μοναδική αίσθηση στο άρωμά τους.

Ο γενικός κανόνας όταν κάνουμε layering είναι να μένουμε στην ίδια αρωματική κατηγορία. Ξυλώδεις, Λουλουδάτες, Ανατολίτικες, Φρέσκες, Πράσινες είναι κάποιες από τις βασικές αρωματικές κατηγορίες και συνήθως αν συνδυαστούν μεταξύ τους το αποτέλεσμα είναι πετυχημένο.

 

Βήμα τέταρτο.

Ναι, οι καρποί είναι το πιο δεδομένο σημείο εφαρμογής αρώματος, δεν είναι όμως ούτε το μοναδικό, ούτε το καταλληλότερο. Τα ζεστά και «κρυφά» σημεία του σώματός μας και τα σημεία με εντονότερο σφυγμό, είναι ιδανικά για να τα ψεκάσουμε ελαφρά με άρωμα. Δοκιμάστε σημεία όπως, πίσω από τα γόνατα, το στομάχι, το στήθος ή πίσω από τ’ αυτιά!

 

Βήμα πέμπτο.

Τα ρούχα μας! Πολλές φορές τα ρούχα εγκλωβίζουν μυρωδιές από το περιβάλλον με αποτέλεσμα να μη μυρίζουν ευχάριστα. Πρέπει πάντα να αερίζετε τα ρούχα που έχετε φορέσει και δε θα πλύνετε μετά από κάθε χρήση καθώς και να εξοπλίσετε τη ντουλάπα σας με ειδικά αρωματικά φακελάκια ώστε να μυρίζουν πάντα φρεσκοπλυμένα. Και φυσικά να μην ανακατεύετε τα καθαρά με τα φορεμένα.

 

Βήμα έκτο.

Τα μαλλιά! Είναι ένα σημείο που όχι μόνο απορροφά εξωτερικές μυρωδιές όπως το τσιγάρο αλλά και εκκρίνει μυρωδιά. Συνεπώς, πρέπει πρώτα από όλα να φροντίζετε για την καθαριότητά τους. Αν δεν θέλετε να φορέσετε κάποιο άρωμα στο δέρμα σας, μπορείτε να πάρετε ειδικά αρώματα για τα μαλλιά τα οποία θα αφήσουν μια ευχάριστη μυρωδιά στο πέρασμά σας.