Στα μέσα μεταφοράς και στα ασανσέρ θα αισθανθείτε να ανεβαίνει η θερμοκρασία επικίνδυνα ακόμα και τώρα το χειμώνα. Αδύνατον να μην αντιληφθείτε την οσμή.

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Παρόλο που η εφίδρωση είναι μια φυσική αντίδραση του οργανισμού με σκοπό τη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος, αξίζει να λάβουμε υπόψη τα ακόλουθα:

■ περιορίστε τις πικάντικες τροφές και τα φαγητά με πολλά μπαχαρικά (πιπέρι, τσίλι, ωμό κρεμμύδι και σκόρδο, ακόμη και το τζίντζερ)
■ αποφύγετε λαχανικά της οικογένειας των σταυρανθών όπως μπρόκολο, κουνουπίδι κ.α. (περιέχουν ενώσεις θείου που κάνουν την οσμή του ιδρώτα πιο έντονη)
■ αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά και την καφεΐνη (αφυδατώνουν τον οργανισμό κι έτσι προωθούν την εφίδρωση)
■ προσέχετε τη θερμοκρασία των τροφών σας (τόσο οι ζεστές όσο και οι κρύες τροφές προκαλούν εφίδρωση επειδή ο οργανισμός προσπαθεί να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος)
■ πίνετε περισσότερα υγρά και καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά με υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό
■ δοκιμάστε φασκόμηλο και μελισσόχορτο (κρατούν την εφίδρωση υπό έλεγχο) καθώς και τροφές που περιέχουν χλωροφύλλη (χλωρέλλα, πράσινο κριθάρι)

Με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο ήπια η εφίδρωση όμως δεν σταματάει. Για να τη σταματήσετε μπορείτε να επιλέξετε ενέσεις botox ή μπορείτε να ψάξετε να βρείτε το καλύτερο αντιιδρωτικό. Ή μήπως αποσμητικό; Μια στιγμή, ποια η διαφορά τους; Ξέρετε;

Διαφορές ανάμεσα στα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά

Αντιιδρωτικά …σκοπός τους είναι να περιορίσουν την εφίδρωση. Μπορείτε να τα βρείτε και σε μορφή κρέμας, στικ, με ορυκτά ή αντιιδρωτικά σε μορφή σπρέι. Είναι όλα όμως τόσο αποτελεσματικά; Κάνουν όσα υπόσχονται; Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα σημεία του σώματος ή είναι μόνο για την περιοχή της  μασχάλης;

Το PerspiGuard Spray μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις μασχάλες, στα χέρια, στα πόδια, στην πλάτη, στην κοιλιά, κάτω από το στήθος, τους γλουτούς και την ηβική περιοχή. Είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστεί, αλλά και η λιγότερο δαπανηρή και λιγότερο επεμβατική θεραπευτική διαθέσιμη επιλογή.

Παρέχει ένα κλινικά αποδεδειγμένο επίπεδο προστασίας που οι περισσότεροι χρήστες θα χρειάζεται να εφαρμόζουν μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρούν την στεγνή αίσθηση. Μπορεί να απαιτείται συχνότερη εφαρμογή σε πιο ακραίες περιπτώσεις. Η μοναδική του φόρμουλα το καθιστά 100% ασφαλές. Χρησιμοποιείται ευρέως σε Ευρώπη και Αμερική και έχει ελεγχθεί και εγκριθεί απ’ολες τις αρμόδιες αρχές όπως ο ΕΟΦ.

Αποσμητικά… σκοπός τους είναι να καλύψουν την οσμή. Αυτό.

Και μάλιστα όχι πάντα με επιτυχία.