Δεν μπορούν να μας πουν τι σκέφτονται και τι αισθάνονται. Τι θα ήθελε η γάτα σου να γνωρίζεις για να σε βοηθήσει να την καταλάβεις λίγο καλύτερα;

1. Δεν μισούν όλες το νερό

Ορισμένες γάτες αγαπούν το νερό και απολαμβάνουν να παίζουν στο νεροχύτη ή στη μπανιέρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εμποδίζετε τη γάτα σου να το κάνει αυτό όσο εσύ την παρακολουθείς

 

2. Είναι καλή για την υγεία σου

 

Έχουν υπάρξει αρκετές μελέτες που δείχνουν ότι οι γάτες είναι επωφελείς για την ανθρώπινη υγεία: όπως στη μείωση των αλλεργιών στα παιδιά, τη ελάττωση της αρτηριακής πίεσης, την επούλωση της κατάθλιψης και τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου.

 

3. Θέλει να την ξεσηκώνεις

 

Οι γάτες παχαίνουν και βαριούνται εύκολα. Έχοντας μέρη για να σκαρφαλώσει και να εξερευνήσει καθώς και παιχνίδια με τα οποία θα παίξετε,η γάτα θα κρατήσει ένα υγιές βάρος. Ακριβώς επειδή οι γάτες κοιμούνται πολύ δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν να κάνουν τίποτα άλλο.

 

4. Απολαμβάνει την ποικιλία

Οι γάτες θα πρέπει να τρέφονται γενικά με τον ίδιο τύπο τροφής για την πρόληψη της γαστρεντερικής αναστάτωσης, αλλά απολαμβάνουν να τρώνε μια ποικιλία πρωτεϊνικών πηγών στο φαγητό τους. Ίσως στην γάτα σου να αρέσει τόσο κοτόπουλο όσο και στο βόειο κρέας – δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην της προσφέρεις και τα δυο από λίγο. Οι λιχουδιές με λίγες θερμίδες, με βάση το κρέας, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να γευτεί τα γεύματα της γάτας σου.

 

5. Mην την μαλώνεις για πράγματα που δεν μπορεί να κάνει

 

Μερικές φορές οι γάτες αφήνουν τα περιττώματα τους έξω από το κουτί απορριμάτων της ή πάνω στον καναπέ σου. Αυτό δεν σημαίνει συνήθως ότι έχει πρόβλημα μαζί σου και το κάνει επίτηδες. Πιθανότατα αυτό συμβαίνει διότι το κιβώτιο απορριμάτων της δεν είναι αρκετά καθαρό ή ότι υποφέρει από λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Εάν η γάτα σου γρατζουνάει τα έπιπλά σου, σημαίνει ότι δεν έχει επαρκή χώρο για για να τεντωθεί αλλά και να λιμάρει τα νύχια της.

 

6. Χρειάζεται την προσοχή σου

Οι γάτες είναι γνωστό ότι είναι ανεξάρτητα ζώα, αλλά χρειάζονται αγάπη και προσοχή. Το παιχνίδι και η αγκαλιά με τη γάτα σου θα καλλιεργήσουν ένα δεσμό μεταξύ και η τη γάτα σου θα νιώθει την αγάπη και την ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Ουρολιθίαση και γάτες. Αίτια, συμπτώματα και θεραπεία!

7. Νιώθει το άγχος σου

Οι γάτες είναι πολύ ευαίσθητα ζώα και καταλαβαίνουν πότε είσαι αναστατωμένος. Είτε έχεις άγχος από κάτι άσχετο είτε είσαι αναστατωμένος λόγω της γάτας σου αυτή καταλαβαίνει ότι συμβαίνει κάτι. Αν παρατηρήσεις ότι ενεργεί παράξενα ή κακόβουλα, βεβαιώσου  ότι δεν αντιδρά λόγω του δικού σου άγχους.

 

8. Όταν γουργουρίζει δεν σημαίνει πάντα ότι νιώθει καλά

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι συσχετίζουν το γουργούρισμα της γάτας με άνεση και χαλάρωση, αυτό δεν ισχύει πάντα. Στην πραγματικότητα,οι γάτες γουργουρίζουν και όταν αισθάνονται πόνο ή νευρικότητα. Να δίνεις έμφαση και στις υπόλοιπες συμπεριφορές της γάτας σου ώστε να βεβαιωθείς ότι είναι ευτυχισμένη και υγιής.

 

9. Σε θέλει δικό της…

Οι γάτες σχηματίζουν ισχυρούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες τους. Εάν η γάτα σου τρίβεται πάνω σου, δεν το κάνει μόνο επειδή της αρέσεις, αλλά και γιατί θέλει να υπενθυμίσει στους άλλους ότι της ανήκεις.

Διαβάστε επίσης: Η γάτα σου σε θεωρεί γονιό της!

10. Μα πάνω απ΄όλα θα ήθελε η γάτα σου να γνωρίζεις ότι είναι μοναδική…

Οι γάτες είναι μοναδικά άτομα ακριβώς όπως οι άνθρωποι. Θυμήσου αν στην γάτα σου αρέσει να της τρίβεις την κοιλιά στην κοιλιά της δεν σημαίνει ότι όλες οι γάτες το αγαπούν. Άρα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν αντιδρούν όλες με τον ίδιο τρόπο.

 

ΠΗΓΗ